0591 -624 832 Online aanmelden

Pauline Loerakker

Sinds wanneer ben je werkzaam in de praktijk?
"Sinds april 2015."

Wat is je functie binnen Lampe?
"In april 2015 ben ik begonnen als fysiotherapeut bij Lampe Therapie. Eerst heb ik 2 jaar werkervaring opgedaan, waarna ik in 2017 de opleiding Orthopedische Geneeskunde voor Fysiotherapeuten (Cyriax) heb gevolgd. Inmiddels ben ik toe aan een nieuwe uitdaging: in september 2020 start ik met de Master Manuele Therapie."

Waarom heb je gekozen voor fysiotherapie? 
"Tijdens mijn tweede jaar op de ALO realiseerde ik mij dat ik ook fysiotherapie wilde gaan studeren. Ik heb altijd interesse gehad in geneeskunde en sport. En hoe mooi is dat het vak fysiotherapie, die een mooie combinatie biedt!"

Wat maakt je werk zo leuk? 
"Waar ik echt energie uit haal is het zien van patiënten die met complexe problematiek naar de praktijk komen. Juist het 'puzzelen' vind ik leuk, omdat je uitgedaagd wordt om veel breder naar een klacht te kijken. Niet alleen fysieke, maar ook psychische factoren spelen een rol in de fysiotherapie. Een uitdaging is dan om de patiënt inzicht te geven in het ontstaan van de klacht en hoe hij/zij dit kan beïnvloeden. Als ik al therapeut kan bijdragen aan het herstel en de patiënt verlaat vervolgens tevreden de praktijk, dan zorgt dat ervoor dat ik met veel plezier naar mijn werk ga."

Waar liggen je grootste interesses in de fysiotherapie? 
"Ik heb vooral affiniteit met wervelkolom-gerelateerde klachten, hoofdpijnklachten, schouderklachten en sport-gerelateerde klachten." 

Zijn er specialisaties die je in de toekomst zou willen doen? 
"De Extended Scope/anderhalvelijnszorg. Ik vind het prettig om als fysiotherapeut breed inzetbaar te zijn en patiënten de zorg te kunnen bieden die zij op dat moment nodig hebben. Op dit moment mis ik het snel kunnen schakelen tussen de ziekenhuizen en de praktijk, zowel in het bespreken van patiënten als in het gericht verwijzen. Middels deze opleiding vorm je als fysiotherapeut de schakel tussen de eerste- en tweedelijns gezondheidszorg. Daardoor ontstaan er korte lijnen met specialisten en ik hoop op die manier dat de zorg voor patiënten effectiever en efficiënter weggezet kan worden."

Waar kan iemand jou 's nachts voor wakker maken? 
"Misschien is het beter dat je mij gewoon laat slapen ... :-)"

Wat zijn je hobby's / Wat doe je aan sport?
Ik ben altijd veel met wedstrijdsport bezig geweest. Ik deed fanatiek aan zwemmen, tennis en turnen. Daarnaast had ik als hobby paardrijden. Inmiddels is hier wel wat verandering in gekomen. Paardrijden is nu mijn wedstrijdsport en daarnaast doe ik aan hardlopen, fietsen en zwemmen om fit te blijven. Verder heb ik als grote hobby muziek en kan ik mijn buren uren vervelen met mijn piano en gezang."

Wat kenmerkt jou als persoon? 
"Als ik eenmaal aan ben, ben ik ook echt aan!"

Een leuk weetje over jou?
"Alles wat ik niet nodig heb, maar wat paars is ... koop ik!"

Uitspraak waar je achter staat?
"Kies iets dat je leuk vindt, probeer het goed te doen en geef niet op totdat het je gelukt is. Immers, waar een wil is, is een weg!"
     

Van maandag t/m donderdag werkzaam op locatie Ullevi.

BIG-nummer: 89918863704