0591 -624 832 Online aanmelden

Nienke Heugen MSc

Sinds wanneer ben je werkzaam in de praktijk? 
"Sinds mei 2017."

Wat is je functie binnen Lampe?
"Ik ben werkzaam als algemeen fysiotherapeut. Ik ben inmiddels gespecialiseerd in kaakklachten en mimetherapie voor mensen met een aangezichtsverlamming. Daarnaast ben ik heel soms aan de balie te vinden om het secretariaat te ondersteunen. Sinds december 2018 doe ik tevens communicatietaken. Ik ben dus o.a. verantwoordelijk voor websitebeheer, social media en het ontwikkelen van diverse documenten voor intern en extern gebruik."

Waarom heb je gekozen voor fysiotherapie?
"Ik heb eerst Bewegingswetenschappen gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en daarna de Master Sport Sciences gevolgd. Ik miste de toepassing van kennis, het praktisch handelen en het kunnen behandelen van patiënten. Om deze reden heb ik bewust de keuze gemaakt om door te studeren. Bovendien is mijn interesse in het vak sterk gegroeid door zeer positieve ervaring met mijn eigen fysio."

Wat maakt je werk zo leuk? 
"Geen dag is hetzelfde. De grote diversiteit aan klachten die je als fysiotherapeut ziet op een dag houdt het werk elke keer weer interessant. Het persoonlijke contact en de band die je met patiënten kunt opbouwen maken het vak voor mij bovendien extra leuk! Daarnaast vind ik mijn communicatietaken erg leuk om te doen, omdat deze totáál anders zijn dan mijn fysio-werkzaamheden. Het ene moment behandel ik een rugklacht, het volgende moment maak ik een flyer voor fysiotherapie op de werkvloer."

Waar liggen je grootste interesses in de fysiotherapie?
"Ik heb de afgelopen tijd veel passie ontwikkeld voor het hoofd-halsgebied. Daarnaast heb ik veel affiniteit met de Tandheelkunde, dus de specialisatie in Kaakfysiotherapie is perfect."

Zijn er specialisaties die je in de toekomst zou willen doen?
"Ik ga eerst mijn hart volgen en een omscholing doen richting mondzorg. De Kaakfysiotherapie en Mimetherapie wil ik daarnaast blijven aanhouden. Wie weet wat de toekomst brengt. Misschien wil ik uiteindelijk alsnog de Master tot Orofaciaal Fysiotherapeut volgen. Ik zou me ook graag verdiepen in manuele larynx facilitatie, een techniek die vooral logopedisten beheersen. Dit maakt het mogelijk om beter de hals-, keel- en mondbodemspieren los te maken."

Wat vind je belangrijk in de behandeling?
"Ik vind het belangrijk om een goed beeld te hebben van iemand zijn/haar situatie en welke rol de klachten spelen in iemands dagelijks leven. Wat voor de ene persoon heel hinderlijk kan zijn, is voor de ander misschien helemaal niet relevant. Iedereen ervaart klachten op een andere manier. Hoe kunnen we er vervolgens samen voor zorgen dat de klachten niet meer alle aandacht vragen, maar naar de achtergrond verdwijnen?"

Waar kan iemand jou 's nachts voor wakker maken? 
"Een verrassingsreisje naar Ibiza.."

Wat zijn je hobby's / Wat doe je aan sport? 
"Ik vind koken/bakken erg leuk, daarnaast is sporten een grote passie. Naast hoog intensief sporten vind ik het heerlijk om yoga te doen. Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken, aangezien ik ook groepslessen geef in de sportschool."

Wat kenmerkt jou als persoon?
"Ik ben klein (volgens mij win ik de prijs voor 'Kleinste medewerker van Lampe')."

Een leuk weetje over jou? 
"Ik volg een opleiding tot tandartsassistent en ik verzamel Happy Socks."


Op maandag, woensdag en vrijdag werkzaam op locatie Ullevi. Op dinsdag werkzaam in Hoogeveen.

BIG-nummer: 39928081404