0591 -624 832 Online aanmelden

Nancy Brinks-Lankhorst

Sinds wanneer ben je werkzaam in de praktijk?
"Sinds 1 januari 2021."

Wat is je functie binnen Lampe? 
"Ik ben algemeen fysiotherapeut en oedeemtherapeut. Ik heb veel affiniteit met de oncologische patiënt, waarvoor ik ook de nodige scholingen heb gevolgd. Tevens zit ik samen met collega Manon in het Netwerk Oncologie Fysiotherapie Treant (NOFT)."

Waarom heb je gekozen voor fysiotherapie? 
"Mijn interesse lag op jonge leeftijd al in de zorg en het menselijk lichaam. Ook vind ik sport/bewegen zelf erg leuk. Fysiotherapie heeft als beroep de perfecte combinatie daarin! 

Wat maakt je werk zo leuk? 
"Het omgaan met mensen, het kunnen helpen en ondersteunen bij klachten, het afwisselende werk. Dat maakt mijn werk uniek!"

Waar liggen je grootste interesses in de fysiotherapie? 
"Mijn affiniteit ligt bij de doelgroepen oedeem en oncologie. Bij deze doelgroepen ligt vaak een extra stukje aandacht bij het geven van adviezen. Ik vind het een waardevolle toevoeging als ik extra ondersteuning kan geven en patiënten mag begeleiden in het hele behandeltraject.

Door mijn eigen interesse in hormonen en de relatie met voeding, beweging en mindset en doordat ik in het werkveld ook merkte dat ik hier aandacht aan schonk tijdens het behandelen en patiënten er baat bij hadden, ben ik gestart met de opleiding tot hormoontrainer. Dit is een opleiding tot leefstijl- en vitaliteitscoach met expertise op het gebied van hormonen. Hormonen hebben veel invloed op allerlei processen. Ze zijn onder andere betrokken bij de groei en ontwikkeling, bij de voortplanting, bij het regelen van algemene lichaamsprocessen (zoals temperatuur, bloedsuiker, stofwisseling) en bij de spijsvertering. Daarnaast spelen ze ook een belangrijke rol bij gevoel en gedrag. Het is een aanvulling aan kennis op mijn werk als fysiotherapeut en daarbij wil ik straks ook in de 'schoenen als hormooncoach' gaan stappen!"

Zijn er specialisaties die je in de toekomst zou willen doen? 
"In de toekomst wil ik mijn werk als fysio- en oedeemtherapeut graag gaan combineren met het werken als hormoontrainer. Ook ben ik altijd bezig met het verbreden van kennis op het gebied van de oncologie, dus wie weet zit er nog een keer de masteropleiding Oncologie in!"

Waar kan iemand jou 's nachts voor wakker maken?
"Ik ben zeer gehecht aan mijn nachtrust, maar je mag me wel wakker maken voor een vakantie of een weekendje weg."

Wat zijn je hobby's / Wat doe je aan sport?
"Hobby's zijn mijn gezin, sport en leefstijl. Ik ben graag in beweging: wandelen/fietsen met m'n gezin, een rondje hardlopen of een balletje slaan op de tennisbaan."

Wat kenmerkt jou als persoon? 
"Ik ben ambitieus, betrokken, sociaal en hulpvaardig."

Een leuk weetje over jou?
"Ik eet echt iedere dag chocola."

Uitspraak waar je achter staat?
"Ieder mens is uniek."


Op maandag en donderdag werkzaam op locatie Ullevi.

BIG-nummer: 29067004604