0591 -624 832 Online aanmelden

Wetenschappelijk onderzoek naar de impact van lage rugklachten

Wetenschappelijk onderzoek naar de impact van lage rugklachten
 

Voor ons afstuderen als Master of Science (MSc)  doen wij mee aan een groot wetenschappelijk onderzoek. Hiervoor zoeken we mensen met lage rugklachten die minimaal 3 dagen last van de lage rug hebben. Ook wanneer u al langer (+12 weken) bestaande rugklachten heeft kunt u deelnemen aan het onderzoek. U kunt helaas niet deelnemen wanneer u in de laatste 3 maanden al aan uw rug behandeld bent.
 

Doel en beschrijving van de studie

Door dit onderzoek willen we onder andere de kracht en functie van de rugspieren en de beweeglijkheid van de rug bij mensen met rugpijn in kaart brengen. Daarnaast willen we meten hoe mensen met rugpijn denken over hun klachten, hoe ze hiermee omgaan in het dagelijks leven en welke impact de klachten hebben op het dagelijks leven.

Het onderzoek bestaat uit een aantal vragenlijsten (duur +/- 30min) en een aantal fysieke testen (+/- 10 min). Na 6 weken is er een hertest waarbij een aantal vragenlijsten (+/- 10 min) en aantal testen (+/-10min) worden herhaald.  De testen en vragenlijsten en bijbehorende uitkomsten hebben geen invloed op uw therapie. U bent daarbij niet verplicht therapie bij ons te volgen. Dit mag ook bij een van de collega’s zijn. De metingen vinden echter onder supervisie van Jan Jelte en/of  Niek plaats. Belangrijk is wel dat deze metingen binnen 7 dagen voor of na de eventuele eerste intake/onderzoek plaats vinden. Het mooiste is echter vóór de eerste intake.  Dit met als doel een eerlijk startpunt van het onderzoek.

Kosten

Er zijn geen extra kosten aan het onderzoek verbonden. Ook worden er geen extra kosten bij de zorgverzekeraar gedeclareerd. Mocht er wel een Intake en/of onderzoek nadien plaats vinden, gelden de normale voorwaarden van uw verzekering. 

 
U zou ons erg helpen met deze kleine tijdsinvestering!

 

Alvast bedankt voor uw medewerking!

 

Met vriendelijke groet,

Jan Jelte Perdok (Fysiotherapeut/ MSc. Manueel Therapeut i.o.)

Niek Bezoen (Fysiotherapeut/ MSc. Manueel Therapeut i.o.)

 

Mocht u nog meer vragen hebben kunt u mailen naar: jan@lampetherapie.nl en/of niek@lampetherapie.nl

Bericht geplaatst op: 2018-10-05 11:09:16