0591 -624 832 Online aanmelden

Slaapproblemen?

Ik kan niet slapen – wat kan ik hier aan doen?

Het niet kunnen slapen kan een heel storend en lastig probleem zijn en helaas komt dit vaak voor. Sommige mensen vallen moeilijk in slaap en anderen merken dat zij niet door kunnen slapen. Een slechte nachtrust kan voor klachten zorgen zoals: Vermoeidheid, concentratieproblemen en prikkelbaarheid.

Onderzoek naar slecht slapen

Moeilijk of niet kunnen slapen komt ook voor bij onder andere ADHD, stressklachten, angstklachten en depressie.  Het slecht slapen kan veroorzaakt worden door overactiviteit of onder activiteit van bepaalde delen van de hersenen. Neurofeedback kan dan helpen om beter te slapen. Voor wij beginnen met de behandeling met neurofeedback, bespreken wij de klachten en voeren wij een EEG-nul meting uit. Bij een EEG- nulmeting wordt de hersenactiviteit in beeld gebracht. Indien hier naar voren komt dat het niet kunnen slapen samenhangt met over of onder activiteit van de hersenen, zullen wij u adviseren om te starten met de neurofeedbackbehandelingen.

Waarom neurofeedback bij slaapproblemen?

Voor veel mensen die niet kunnen slapen kan neurofeedback helpen. Door neurofeedback wordt het slaappatroon langzaam veranderd, hierdoor kan het slaappatroon verbeteren.

·         Voelt u zich vaak moe en lusteloos?
·         Ervaart u veel stress?
·         Heb je vaak last van angsten?
·         Verlang je wanhopig naar een fijne nachtrust
·         Heeft u moeite met inslapen of bent u vaak  vaker gedurende de nacht?
·         Is opstaan een groot probleem?
·         Droomt u veel in uw slaap waardoor u regelmatig wakker bent?
·         Heeft u geen baat bij de medicatie?

Kunt u op een van de bovenstaande vragen meer dan twee met ja beantwoorden? Neem dan contact met ons op voor informatie over de neurofeedback behandeling.

Wij zijn dagelijks bereikbaar van 08:30 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer 0591-624832.

Bericht geplaatst op: 2017-01-25 10:15:52