0591 -624 832 Online aanmelden

"Nederlanders, blijf in beweging!"

Een van de doelen binnen de fysiotherapie is het mensen (weer) in beweging krijgen of in beweging houden. En dat beweging belangrijk is, dat is bij velen bekend.

Beweging leidt namelijk tot een aantal dingen:

  • het houdt onze spieren en gewrichten soepel

  • het zorgt ervoor dat we onze dagelijkse activiteiten kunnen uitvoeren (zoals huishouden, traplopen, boodschappen tillen, de hond uitlaten etc.)

  • het houdt ons hart- en longstelsel gezond en goed functionerend (doordat het bijv. de bloeddruk verlaagt)

  • het vermindert de hoeveelheid 'slechte' cholesterol in ons lichaam

Juist in deze coronaperiode, waarin veel mensen vanuit huis werken, waarin sportscholen en sportverenigingen gesloten zijn en waarin we niet zomaar alles kunnen doen wat we zouden willen, is beweging extra belangrijk!

Waarom?

Neuropsycholoog Erik Scherder legt uit:
"Het gevaar is dat mensen het 'thuis zitten' letterlijk gaan nemen. Door stilzitten verslechtert je weerstand, en dat is precies wat je nu niet wilt. Als je matig intensief beweegt, stijgt het aantal t-cellen en nk-cellen, oftewel natural killers, in je lichaam. Dat zijn de cellen die virussen aanpakken. Je hoeft niet buiten je grenzen te gaan, maar kom uit die stoel. Ga de trap een paar keer extra op en af, maak een wandeling."
Meer lezen? Klik hier voor het hele artikel in het AD.

Wil je wel graag meer bewegen, maar weet je niet hoe je dat moet aanpakken? Of weet je niet welke oefeningen voor jou goed zijn om te doen? Neem gerust contact met ons op, we denken graag met je mee!

Bericht geplaatst op: 2020-04-09 17:12:53