0591 -624 832 Online aanmelden

Bedrijf-Vigheid Emmerhout

“BEDRIJF”-vigheid in Emmerhout 
In de reeks “BEDRIJF”-vigheid in Emmerhout nemen we in iedere editie van Wijkberichten Emmerhout een bedrijf onder de loep dat haar roots in Emmerhout heeft en al jarenlang in of nabij Emmerhout is gevestigd.
De primeur van “BEDRIJF”-vigheid Emmerhout heeft LAMPE THERAPIE.

Jaap Lampe ( 1941-2002) begon in 1976 met zijn praktijkruimte aan huis aan de Laan van de Bork. In 2002 trad zijn zoon Berry in zijn voetsporen. In 2008 startte Berry “Lampe Therapie”, Fysiotherapie, op het Businesspark Meerdijk nabij het stadion van FC Emmen. Door de enorme groei binnen de praktijk van Lampe Therapie en binnen het Multidisciplinaire Paramedische Gezondheidscentrum heeft Lamp Therapie inmiddels een tweede locatie in Emmen gestart aan de Nijbracht 154 met nieuwe werkplekken en een oefenzaal.

Specialisaties
De praktijk van Lampe Therapie is gespecialiseerd in fysiotherapie, kinder-fysiotherapie en (top)sportrevalidatie, echodiagnostiek, shockwavetherapie, neurofeedbacktraining. Er wordt gewerkt vanuit een ‘totaal’ mensbeeld: fysiek, mentaal en welzijn, deze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Sinds juni 2016 is, door fysiotherapeut Manon Roël,  de specialisatie oedeemtherapie toegevoegd.
Ik ben in Amersfoort geboren en toen ik drie jaar was ben ik verhuisd naar Emmen, naar de Laan van het Kinholt in Emmerhout.
Vanwege het beoefenen van mijn favoriete sport voetbal kwam ik, vanwege de vele blessures, vaak in aanraking en onder behandeling van Berry Lampe. Mijn interesse was gewekt; ik wilde mensen met lichamelijke klachten helpen en fysiotherapeut worden. Inmiddels werk ik al drie jaar bij Lampe Therapie in Emmen en woon ik samen met mijn vriend in de Rietlanden. Ik kom nog vaak in Emmerhout en in het BewonersBedrijf  omdat ik ontspanningstherapie geef aan mantelzorgers. Dit doe ik in samenwerking met welzijnsorganisatie Sedna.

Wat is oedeemtherapie?
Oedeemtherapie pas je toe bij de behandeling van lymfoedeem. Lymfoedeem wordt veroorzaakt door de stilstand van weefselvocht door het niet goed functioneren van het lymfsysteem. Het lymfsysteem loopt door het hele lichaam, voert onder andere afvalstoffen en eiwitten af en heeft een afweerfunctie.

Wie komt er in aanmerking voor oedeemtherapie?
Lymfoedeem komt vaak voor na een operatie, plastisch chirurgie, bestraling, tumorgroei, een trauma, een infectie en spataderen. Ook kan lymfeoedeem aangeboren zijn. Vanaf de geboorte zijn er dan minder lymfebanen aanwezig waardoor in de loop van het leven zwellingen kunnen ontstaan. De klachten die hierbij kunnen ontstaan zijn: zwelling, vermoeidheid en zwaar gevoel, pijn, beperkingen in de beweging. Beperkingen in het dagelijks functioneren, huidafwijkingen en infecties.

Er zijn veel verschillende vormen van oedeemtherapie. Ik zal met name gebruik gaan maken van:

Manuele lymfdrainage:
Dit is een zachte massage techniek gericht op stimulering van de afvoer van lymfvocht en op het bevorderen van de functie van niet-aangedane lymfvaten en klieren.

Compressietherapie:
Om de afname van het vocht zo snel mogelijk te realiseren, wordt er gezwachteld.  Als het overschot aan vocht weg is, wordt er een therapeutisch elastische kous aangemeten om het effect van de therapie te behouden.

Oefentherapie:
In veel gevallen bestaat er naast het lymfoedeem ook een verminderde bewegingsmogelijkheid in het operatiegebied. Ook kan de spierkracht afgenomen zijn, mede door het lymfoedeem.
Door de oefeningen die patiënten krijgen, worden de functies van de ledematen verbeterd.

Bij een eerste bezoek onderzoeken ik de klachten en de oorzaak. Ik neem tijd voor persoonlijke vragen en geef advies over welke behandeling het meest geschikt voor je is.
Ben je geïnteresseerd en/of heb je  vragen neem dan contact op met Lampe Therapie 0591-624832 of stuur een email naar: manon@lampetherapie.nl

Bericht geplaatst op: 2016-12-09 12:03:48