0591 -624 832 Online aanmelden

(Top)Sportrevalidatie

Sportrevalidatie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De sportfysiotherapeut richt zich op preventie, voorlichting en behandeling van sportblessures. De sportfysiotherapeut weet wat er in het lichaam gebeurt tijdens het sporten en hoe u eventueel blessures op kunt lopen. Hij begrijpt waarom sport belangrijk voor u is. Naast fanatieke sporters behandelt de sportfysiotherapeut ook kwetsbare doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van een therapie.  

Het werk van de sportfysiotherapeut
De sportfysiotherapeut behandelt blessures aan alle spieren en gewrichten. De therapie richt zich niet alleen op herstel van de blessure, maar kan ook bedoeld zijn om juist de lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn. Tijdens het onderzoek kan hij bepalen of extra oefening of training nodig is om het ontstaan van een blessure juist te voorkómen. Ook werkt hij veel en intensief samen met sportartsen, chirurgen en sportmasseurs.

Met de gerichte behandeling en adviezen van de sportfysiotherapeut kunt u uw training binnen afzienbare tijd op het oude niveau hervatten. Daarnaast is het ons doel om herhaling in de toekomst te voorkomen. De sportfysiotherapeut traint sportspecifiek en functioneel.