0591 -624 832 Online aanmelden

Oncologische revalidatie

Wat is oncologische revalidatie?
Oncologische revalidatie richt zich niet alleen op de behandeling van mensen met kanker en de problemen die dit met zich meebrengt, maar ook op de problemen die ontstaan ten gevolge van de behandelingen. U kunt hierbij denken aan: vermoeidheid, pijnlijke en stijve gewrichten en/of spieren, onzekerheid over uw eigen lichaam en conditieverlies.


Soorten revalidatie

De revalidatie kan op diverse manieren worden ingezet:

  • Revalidatie in de oefenzaal gericht op het verbeteren van conditie en spierkracht
  • Fysiotherapie gericht op het verbeteren van de beweeglijkheid van gewrichten (bijvoorbeeld bij schouderproblemen na een borstamputatie)
  • In combinatie met oedeemtherapie (het behandelen van vocht in bijvoorbeeld arm, borst of been ten gevolge van het verwijderen van lymfeklieren, een operatie of bestraling.

Wat is het doel?
Veel mensen die ziek zijn of zijn geweest, spannen zich liever niet (te) intensief in. Onderzoek wijst echter uit dat regelmatig bewegen ervoor zorgt dat u uw conditie behoudt, uw spierkracht opbouwt en uw dagelijkse activiteiten kunt blijven uitvoeren. Lichaamsbeweging maakt u fit, het zorgt voor ontspanning en veel mensen beleven er plezier aan.

Door deel te nemen aan het beweegprogramma kunt u in een veilige omgeving onder deskundige begeleiding weer in beweging komen. Daarnaast zijn de psychische aspecten van het (samen) bewegen belangrijk: het contact met lotgenoten kan bijdragen aan erkenning, herkenning en begrip.


Van het programma mag u het volgende verwachten:

  • U krijgt voldoende energie om uw normale bezigheden weer op te pakken
  • U ontwikkelt meer zelfvertrouwen
  • U leert uw grenzen te herkennen en weet wat u wel en niet aankunt
  • U verbetert uw spierkracht en conditie

Waaruit bestaat het programma?
Het programma zal starten met een intake. Tijdens deze intake wordt er kennis gemaakt en worden er testen gedaan. Vervolgens wordt gestart met de fysieke revalidatie, individueel of in groepsverband. Er zullen twee momenten van een uur per week worden gepland om onder begeleiding te revalideren.

Binnen onze praktijk zijn Manon Klingenberg-Roël en Nancy Brinks-Lankhorst geregistreerd oedeemfysiotherapeuten en zij zijn tevens gespecialiseerd in oncologische zorg. Daarnaast zijn zij aangesloten bij het netwerk Oncologie Fysiotherapeutisch Netwerk Treant (OFNT). Dit is een netwerk van fysiotherapeuten, gespecialiseerd in de oncologie. 

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met onze balie via 0591-624832 of via info@lampetherapie.nl.

Onze specialisten voor oncologische revalidatie:

Manon Klingenberg-Roël

Manon Klingenberg-Roël

Nancy Brinks-Lankhorst

Nancy Brinks-Lankhorst