0591 -624 832 Online aanmelden

Functioneel Trainen voor Ouderen

Steeds meer kwetsbare ouderen moeten noodgedwongen zelfstandig thuis blijven wonen. Door kwetsbaarheid zijn zij vaak inactief, waardoor conditie, kracht en reservecapaciteiten afnemen. Om veilig thuis te kunnen blijven wonen is het essentieel dat ouderen hun ADL-taken, zoals wassen, aankleden en schoonmaken, zo veel mogelijk zelfstandig kunnen blijven doen. Bij deze aspecten kan het Functioneel Trainen bij Lampe Therapie ondersteuning bieden.

Uw zelfredzaamheid en zelfstandigheid vergroten, dat is het doel van het Functioneel Trainen voor Ouderen. Tijdens dit trainingsprogramma worden met name oefeningen getraind die belangrijk zijn voor het dagelijks leven. Door deze oefeningen blijft u thuis langer zelfredzaam en mobiel. Bovendien krijgt u oefeningen en tips voor thuis mee. Er wordt getraind in een groep van minimaal 3 mensen. 

Inhoud trainingsprogramma

  • Valtraining en -preventie
  • Tips voor thuis
  • Fitter worden door opbouw van conditie en kracht
  • Trainen van dagelijkse activiteiten (zoals traplopen en opstaan uit een stoel)

Traject
Binnen onze praktijk begeleidt fysiotherapeut Daniël Wilbrink de oefengroep. Het programma begint met een intakegesprek, op basis waarvan er een programma voor u op maat gemaakt wordt. Daarna volgt het trainingstraject van 12 weken. Na afloop vindt er een evaluatiegesprek plaats en kan er gekeken worden naar een eventueel vervolgtraject.  Praktische informatie en vergoeding
De trainingen vinden plaats op de woensdagochtend van 9.00-10.00 uur in de oefenzaal van Lampe Therapie, locatie Ullevi 7 in Emmen. In overleg kan er gekeken worden of er andere tijdstippen mogelijk zijn. Er wordt 12 weken lang getraind met voorafgaand aan het traject een intakegesprek. Instromen is op ieder moment mogelijk, er is geen vaste startdatum. Vergoeding voor de trainingen is op basis van de aanvullende zorgverzekering. Indien u niet aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, dan geldt het reguliere tarief voor fysiotherapie (€38,-) per training. 

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor de oefengroep door contact op te nemen met onze praktijk via 0591-624832 of via info@lampetherapie.nl. Heeft u over bovenstaande nog vragen? Schroomt u dan niet om contact met ons op te nemen.  

Onze specialisten voor functioneel trainen voor ouderen:

Daniël Wilbrink

Daniël Wilbrink