Met heldr samen naar beter bewegen

Heb je pijnklachten vanwege een spier- of peesprobleem? Lijkt rust niet te helpen of heb je al meerdere fysiotherapiebehandelingen gehad, zonder resultaat? Mogelijk is shockwave therapie een goed alternatief. 
Om de klachten zo gericht mogelijk in beeld te krijgen, kunnen we naast shockwave gebruik maken van Echografie

Shockwave therapie werkt op basis van drukgolven die vanuit het apparaat in het weefsel terecht komen. De behandeling kan gevoelig zijn, maar is in veel gevallen zeer succesvol in het verminderen van pijn. Shockwave stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen en bloedvaatjes; daarmee maken we gebruik van het zelf-herstellend vermogen van het lichaam.

Hoeveel behandelingen?
We behandelen in eerste instantie gemiddeld 3-6 keer, dat is afhankelijk van je klacht en hoe goed je op de behandeling reageert. Soms moeten we de instellingen van het apparaat iets aanpassen (intensiever of juist milder). Dit ligt aan de reactie die je op een behandeling hebt gekregen. Na de behandelserie hanteren we ongeveer 6 weken behandelrust, waarin we het lichaam de tijd geven om het herstel verder zelf op te pakken. Indien nodig, starten we na de periode van rust opnieuw een korte behandelserie.

Bij welke klachten?
Shockwave therapie kan goed ingezet worden bij diverse klachten, denk aan:

  • Schouderklachten (peesirritatie/verkalking)
  • Tenniselleboog
  • Slijmbeursontsteking
  • Kniepees- of achillespeesklachten
  • Hielspoor/peesplaatontsteking
  • Scheenbeenklachten

Veel gestelde vragen

Wordt shockwave therapie vergoed?

Shockwave therapie valt onder reguliere fysiotherapie en wordt vergoed vanuit een aanvullende zorgverzekering. In de polisvoorwaarden kun je vinden of en hoe veel behandelingen fysiotherapie je vergoed krijgt.

Heb ik een verwijzing nodig?

Nee, je hebt geen verwijzing nodig om een afspraak te kunnen maken voor shockwave therapie.

Onze specialisten voor
Shockwave therapie